Alte Servicii
reabilitate orala constanta

Ce este Reabilitarea Orala Totala

Acest tratament complex trebuie privit ca un ansamblu de tratamente odontale, parodontale, protetice, chirurgicale, ortodontice, in stransa corelatie cu principiile esteticii dentare si a esteticii in general.

De obicei, pacientii vin la stomatolog pentru probleme foarte urgente, iar dupa ce le rezolva nu se mai programeaza pana la urmatoarea problema grava aparuta.

Reabilitarea orala totala consta in rezolvarea tuturor problemelor de sanatate orala: reabilitarea functionalitatii danturii si a esteticii zambetului tau.

Avem nevoie de reabilitare orala totala atunci cand exista mai multe probleme stomatologice care s-au strans, in timp, agravandu-se si ducand la pierderea anumitor dinti, infectii dentare, carii dentare, probleme de aliniere dentara.

Aceasta presupune realizarea unui plan de tratament complex, urmat de tratamente interdisciplinare. Scopul este obtinerea starii perfecte de sanatate orala si a unui zambet frumos.

De ce reabilitare orala?

Sanatatea orala este de multe ori pusa pe un plan secund, iar tratamentele stomatologice amanate pana cand problemele dentare devin urgente si suntem nevoiti sa le rezolvam.

Acest fapt se datoreaza lipsei de informatii privind efectele problemelor de sanatate orala asupra intregului organism.

Cu siguranta nu ai sta cu o infectie in organism, ci ai trata-o, fiind constient care sunt riscurile implicate de lipsa tratamentului.

Cu toate acestea, o infectie dentara nu este considerata vitala, ci deseori lasata sa actioneze pana cand se ajunge la abces dentar si devine vizibila. Chiar si atunci, daca umflatura trece in cateva zile, nu mai apelezi poate la stomatolog.

Motivul este ca, aparent, cavitatea orala nu este considerata parte a organismului.

Unul dintre principiile medicinei moderne este integritivitatea. Fiecare parte a organismului este considerata o piesa pretioasa a acestui mecanism complex. Orice problema medicala a uneia dintre partile componente provoaca efecte in organism.

Asadar, problemele dentare te afecteaza mai mult decat iti dai seama. Infectiile dentare pot trece in sange, afectand inima. Cariile slabesc si ele organismul.

Aspectul fizic este categoric afectat de problemele stomatologice. Neincrederea in zambetul tau iti afecteaza implicit si psihicul.

Asadar, reabilitarea orala trebuie realizata pentru ca:

 • procesul de masticatie sa functioneze corect;
 • afectiunile grave existente sa fie tratate, inainte sa afecteze alti dinti si chiar sanatatea generala si viata;
 • dintii sa nu-si continuie deteriorarea;
 • unii dinti risca sa fie pierduti;
 • starea danturii il impiedica pe pacient sa zambeasca, sa fie relaxat si increzator.

Cand este necesara?

Reabilitarea Oro – Dentara apare ca si cerinta necesara din doua motive:

 1. reabilitarea estetica a zambetului
 2. datorita aparitiei multiplelor probleme dentare netratate, ce au dus la aparitia in lant, a unor afectiuni de natura odontala, parodontala, ocluzala, la aparitia disfunctiilor in sistemul neuro- muscular, si in final, la sindroamele algice ale articulatiei temporomandibulare.

Varsta nu este un indicator corect, deoarece in fapt, chiar si persoanele mai tinere pot ajunge in situatia de a avea nevoie de reabilitare orala totala.

Nici varsta inaintata nu reprezinta o piedica, caci niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe sa te bucuri de functiile complete ale danturii si de zambetul tau.

Cum decurge procesul de reabilitare orala la Leahu Dental Center

Exista doua tipuri de premise ale initierii acestui proces de reabillitare a functionalitatii si esteticii danturii.

 • Pacienti care vin pentru o problema urgenta, nestiind ca au nevoie de reabilitare orala.

Cei care vin pentru o urgenta, ajung deseori direct la specialist, iar acesta are datoria sa trateze afectiunea respectiva in contextul analizarii starii generale de sanatate orala si sanatate generala.

Acesta va trata afectiunea urgenta si va informa pacientul cu privire la faptul ca are nevoie de un tratament de reabilitare orala totala.

 • Pacienti care vin la un simplu consult de rutina, pentru prima oara la noi, nestiind ca au nevoie de reabilitare orala.

In cadrul consultului, medicul nostru generalist analizeaza starea de sanatate orala, informeaza pacientul asupra necesitatii efectuarii unui tratament complex de reabilitare orala si realizeaza planul de tratament.

 • Pacientii care constientizeaza necesitatea unei reabilitari orale, stiu ca au probleme multiple si sunt pregatiti pentru un tratament complex.

Prima consultatie 

Pacientul care vine pentru prima data in clinica, va urma acesti pasi:

 • va completa sub indrumarea acestuia o fisa cu datele personale, ce va servi pentru conturarea profilului medical al pacientului;
 • daca nu are o radiografie panoramica (nu mai veche de 3/6 luni), va fi indrumat catre realizarea unei radiografii panoramice, in cadrul clinicii noastre, necesara medicului in cadrul primului consult, pentru corecta evaluare si diagnosticare;
 • va efectua consultatia clinica in cadrul careia va fi informat asupra problemelor de sanatate orala constate in urma examenului fizic si radiologic;
 • efectuarea de fotografii profesionale medicale (intraorale si poze de studio), utile pentru efectuarea tratamentului.

In cazul necesitatii unui tratament de reabilitare orala, ulterior primei consultatii, o echipa interdisciplinara se va intruni pentru a stabili etapele distincte ale planului de tratament si a discuta cazul, gasind solutii cat mai bune.  Se va realiza un plan de tratament detaliat, ideal si alte variante posibile, care sa corespunda dorintelor si posibilitatilor financiare diverse.

In cadrul celei de-a doua vizite, planul de tratament ideal, apoi partea financiara si va stabili impreuna cu acesta solutiile posibile si varianta de plan potrivita.

Pacientului i se vor explica, punctual, motivele pt care exista indicatia de reabilitare orala.

Daca pacientul alege sa nu realizeze reabilitarea orala, acesta va continua cu tratamentele urgente, endodontice: obturatii, obturatii de canal, tratarea infectiilor dentare.

Orice plan de tratament incepe cu igienizare profesionala si detartraj.

Ti-e teama de reabilitarea orala?

Ce ai spune daca ai sti ca exista un concept avansat, care elimina aceasta teama?

Acest concept a fost denumit “TEST DRIVE YOUR SMILE”.

Test Drive Your Smile consta in realizarea unei simulari complete a zambetului ce va rezulta in urma reabilitarii orale. Simulare virtuala, urmata de o simulare practica, prin plasarea de fatete de proba, care sa materializeze zambetul virtual.

Astfel, vei sti ce te asteapta inainte de a lua decizia complexului tratament de reabilitare orala si vei sti spre ce tintesti pe parcursul tratamentului.

Realizarea proiectului digital al zambetului tau ideal se bazeaza pe analize amanuntite ale situatiei tale clinice, incluzand examinarea vizuala, radiologica, scanarea intraorala, poze si filmari.

Test Drive Your Smile te va ajuta sa te decizi asupra planului de reabilitare orala, dar si sa alegi anumite variante mai potrivite pentru tine.

Calitate maxima in cadrul reabilitarii orale la Leahu Dental Center

Leahu Dental iti pune la dispozitie o echipa multidisciplinara, formata din medici specialisti cu larga expertiza in domeniul lor.

Fiecare dintre ei va conlucra pentru a rezolva toate problemele de sanatate orala ale pacientului, iar incet-incet, tratatarea fiecarei probleme in parte va completa puzzle-ul general, pentru a iti asigura o sanatate orala impecabila si un zambet asa cum iti doresti.

Calitatea serviciilor medicale provine din expertiza medicilor, calitatea materialelor, a tehnologiilor utilizate, din mediul ambient modern amenajat si din atentia acordata tuturor nevoilor pacientului.

Datoria oricarui medic stomatolog este sa isi vindece pacientul de toate afectiunile orale, sa previna aparitia altora si sa il ajute sa zambeasca cu incredere.