Alte Servicii

Laborator Dentar Constanta

Din anul 1999, atunci când am deschis prima clinică Leahu Dental Center, scopul nostru a rămas același:  să oferim confort și siguranță pacientului nostru.

Ne reînnoim continuu promisiunea prin laborator de tehnică dentară propriu, creat pentru a oferi soluții protetice estetice de înaltă acuratețe tuturor pacienților noștri. Îmbinând tehnologia digitală CAD-CAM cu precizia tehnicienilor dentari supraspecializați, avantajul propriului laborator dentar este prin faptul că eficientizează timpul de lucru al medicului și oferă pacienților într-un timp redus un produs cu un înalt grad de estetică și perfect funcțional, fără a compromite calitatea lucrării sau a actului medical.

Am construit o echipă de tehnicieni dentari care, dincolo de talent, pun suflet în ceea ce fac și au viziunea autenticului și a perfecțiunii. Aceștia sunt profesioniști care înțeleg nevoile medicului și dorințele pacientului.

In cazul medicinei dentare este foarte important rolul jucat de laboratorul de tehnica dentara, acolo unde se realizeaza efectiv coroanele si puntile dentare, fatetele ceramice, diferite proteze dentare etc. Acesta este evident responsabil de calitatea lucrarii protetice, de cat de repede pacientul beneficiaza de ea, de numarul sedintelor la care este supus acesta. Intr-o ultima instanta, contribuie decisiv la placerea pacientului de a avea o lucrare frumoasa si perfect functionala, cu un efort minim.
Dupa tratamentele efectuate in cabinet, medicul amprenteaza campul protetic. Prin aceasta metoda inregistreaza pozitia dintilor, a gingiei si a bonturilor dentare ce vor sustine viitoarea lucrare. De aici inainte, implicarea laboratorului dentar este definitorie pentru rezultatul final, tehnicianul preluand amprenta trimisa de medic, transpunand intr-un model de ghips formele din gura pacientului.
Astfel, prezenta unui laborator de tehnica dentara in imediata apropiere sau chiar in cadrul cabinetului stomatologic este de mare ajutor pentru medicul stomatolog, deoarece relatia cu tehnicianul este mult mai facila, aspectele de mai sus si eventualele probleme putand fi mult mai usor solutionate. In plus, in cazul lucrarii de ceramica, spre exemplu, se elimina o sedinta deoarece, dupa adaptare, lucrarea trebuie dusa inapoi la laborator pentru o ultima ardere, faza de glazura. Daca accesul la laborator este rapid, aceasta faza este consumata in aceeasi sedinta, iar dumneavoastra, ca pacient, va puteti bucura mai repede de produsul final. Desi, ca pacient aveti mai rar contact cu laboratorul dentar, acesta este foarte important pentru satisfactia personala, cat si pentru prestigiul medicului.

Pentru a obtine un rezultat estetic optim, echipa de tehnica dentara trebuie sa aiba o viziune clara a ceea ce este artistic posibil si functional corespunzator. Un tehnician dentar ceramist este un artist foarte priceput care modeleaza, picteaza, sculpteaza si supune arderii materialele ceramice dentare, el trebuie sa aiba ani de pregatire in arta si stiinta cosmeticii dentare, ceramicii, portelanului si a materialelor aferente. Rezultatul vizual al oricarei transformari cosmetice dentare este rezultatul final nu numai al stomatologului specializat in cosmetica dentara, dar si al tehnicianului dentar.