Alte Servicii
implantologie dentara constanta

Implantologie Dentara Constanta

Implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și care redă în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a acestora, conform Academiei Americane de Implantologie Dentară.

În ultimii ani, tot mai mulți pacienți apelează la această soluție, iar la nivel mondial peste 3 milioane de pacienți optează pentru un implant dentar.

Tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a dinților care au căzut sau care se află într-un stadiu avansat de deteriorare și nu mai pot fi salvați, cu dinți artificiali, similari celor naturali, printr-o procedură chirurgicală cu scopul de a reda funcționalitatea și estetica zâmbetului.

Operatia de inserare a implantului dentar este prima etapa de tratament. Dupa ce s-a efectuat aceasta manopera a inserarii implanului dentar, practic avem o radacina noua care trebuie sa se osteointegreze (sa faca corp comun cu osul).

Pe implant, (noua radacina) va fi executata o lucrare fixa sau mobila in functie de caz.

Implantul este o solutie pentru rezolvarea spatiilor edentate (locul gol) fara sacrificarea dintilor vecini, sau rezolvarea edentatiilor intinse sau totale (lipsa masiva sau totala a dintilor), cu o lucrare fixa, sau chiar mobila dar cu o stabilitate foarte buna.

Din punct de vedere atat medical, estetic cat si functional, in momentul de fata, implantul dentar este cea mai recomandata metoda de tratament in cazul lipsei dintilor naturali.

Procedeul chirurgical de implantologie presupune doua etape:

  1. Introducerea implantului din titan pur in os, urmata de o perioada in care implantul va fi osteointegrat, de 4-6 luni.
  2. Descoperirea implantului si atasarea lucrarii protetice definitive.

Utilitatea implantului dentar: 

Implantul dentar este folosit pentru a substitui lipsa unei radacini astfel incat reconstituirea coronara a dintelui pierdut sa poata avea suport.

Acesta mai poate fi folosit si ca suport pentru o punte din portelan in cazul edentatiei, astfel incat sa se evite protezarea, mai ales cand este vorba de un pacient tanar.

Avantajele fata de lucrarile protetice clasice sunt: 

– Implantul dentar este mult mai confortabil.

– Estetica dintelui si a gingiei sunt asemanatoare dintelui natural.

– Se mentine integritatea dintilor vecini fara implicarea acestora in viitoarea lucrare protetica.

– Prin implantul dentar se inlocuieste si radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime.

– Pe tot parcursul tratamentului pacientul este protezat provizoriu. Incarcarea imediata post implantare, care permite cimentarea unei lucrari fixe provizorii fabricate anterior.

– In cazul implantului dentar, este mai usor de intretinut igiena cavitatii bucale

Important: Leahu Dental Center ofera si servicii de protetica dentara realizate intr-un timp foarte scurt, clinica fiind dotata cu aparatul CAD-Cam dar si laborator dentar propriu.