Alte Servicii
protetica dentara constanta

Protetica Dentara Constanta

Centrul nostru stomatologic realizeaza lucrari protetice complexe, atat pe implant, cat si pe dinti naturali. Experienta medicilor , tehnicile de amprentare, alaturi de  imaginatia si profesionalismul tehnicienilor nostri aflati la doar o usa distanta, fac ca lucrarile finale sa fie un real succes. Cu un laborator propriu in care medicul si tehnicianul interactioneaza rapid si direct cu nevoile pacientului ajuta la individualizarea fiecarei lucrari in parte.  Scopul final este de a reda pacientului echilibrul functional, estetic si psihic de care are nevoie.

Se pot executa:

 • fatete dentare
 • coroane dentare si lucrari protetice din portelan, pe suport de ZIRCONIU
 • coroane dentare integral ceramice (Emax)
 • coroane dentare Zirconiu integral
 • coroane dentare lucrari protetice din portelan, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat)
 • lucrari protetice din portelan fara suport metalic
 • incrustatii (inlay portelan sau inlay compozit)
 • coroane dentare si lucrari protetice pe implanturi dentare (coroane din portelan pe zirconiu sau pe suport metalic)
 • proteze acrilice si scheletate

Noutatea tratamentelor protetice in Europa si USA consta in inlocuirea clasicelor coroane metalo-ceramice (cunoscute popular si sub denumirea de “coroane de portelan”) cu coroane ceramice pe suport zirconiu.

In Clinica Leahu Dental center echipa de specialisti proteticieni utilizeaza aceasta metoda in primul rand datorita avantajelor estetice de neegalat. De retinut este faptul ca desi zirconiul este un metal (foarte rezistent), proprietatile sale optice determina estetica naturala a lucrarilor, astfel incat dupa cimentarea acestora in cavitatea bucala chiar si medicii stomatologi intampina dificultati in a le diferentia de dintii naturali.
Practic, zirconiul devine suportul cel mai estetic pentru ceramica, modul de reflexie a luminii fiind similar cu cel al unui dinte natural.

Aspectele benefice ale zirconiului sunt determinate de proprietatile lui:

 • compatibilitatea totala cu tesuturile cavitatii bucale, datorata faptului ca zirconiul este practic bio-inert, de unde si eliminarea oricarei posibilitati de aparitie a unei reactii alergice
 • scaderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilitatii termice scazute si a preparatiei limitate a dintelui (necesita indepartare minima de substanta dentara – smalt)
 • durabilitatea lucrarii, datorata rezistentei mecanice crescute a zirconiului si absentei totale a coroziunii in mediul bucal
 • eliminarea gustului neplacut si a coloratiei marginale (fenomene prezente in cazul restaurarilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptarii marginale impecabile a lucrarilor ceramice pe zirconiu, ca rezultat al utilizarii tehnologiei CAD / CAM

In realizarea lucrarilor pe zirconiu, tehnicianul dentar este asistat de calculator, tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferind posibilitatea reproducerii fidele a preparatiei facute de medic pe dintele restaurat. Dificultatea utilizarii consta in faptul ca prelucrarea (slefuirea) dintilor trebuie facuta practic fara eroare, deoarece dupa efectuarea amprentei dentare modelul rezultat este supus unui proces de scanare, iar informatia rezultata este transmisa direct calculatorului, orice modificare ulterioara nemaifiind posibila. De aceea este foarte important ca medicul specialist protetician sa aiba experienta in realizarea lucrarilor pe zirconiu.

Rezultatele excelente din punct de vedere estetic si functional obtinute de specialistii in protetica ai Clinicii Leahu Dental Center indreptatesc recomandarea cu prioritate a lucrarilor ceramice pe suport zirconiu ca solutie in tratamentele protetice restaurative.

Fatetele dentare din portelan reprezinta un domeniu special al esteticii dentare. Spre deosebire de albire, care modifica doar nuanta dintilor dumneavoastra, fatetele din portelan constituie o modalitate eleganta de a imbunatati zambetul, chiar si atunci cand exista probleme de forma, aliniament, lungime, sau pozitie ale dintilor. Avand o grosime foarte redusa, fatetele necesita slefuirea unei cantitati foarte mici de smalt. Rezultatul este uimitor. Dintii dumneavoastra vor avea culoarea, dimensiunea si forma dorita.