Alte Servicii
preventie si igiena orala constanta

Profilaxia dentară profesională

Adică detartrajul, periajul profesional și controlul stomatologic periodic – efectuate de două ori pe an.

Periajul dentar zilnic este extrem de important, dar chiar şi în cazul în care este efectuat corect şi regulat, nu este 100% eficient în a impiedica depunerile de tartru care se acumulează pe dinţi. Așadar, este necesară și intervenţia periodica de îndepărtare profesională a tartrului prin efectuarea ședințelor profesionale de profilaxie!

O ședință de profilaxie dentară profesională în clinica Leahu Dental Center are o durată de aproximativ 60 de minute și cuprinde detartraj, periaj și air-flow.

De asemenea, controalele periodice la medicul dentist au rolul de a descoperi din faza incipientă orice nouă afecțiune și de a menține pe termen lung sănătatea dentară.

O bună igienă orală este importantă atât din punct de vedere estetic, cât și pentru starea generală de sănătate. O igienă dentară necorespunzătoare poate conduce la probleme medicale complexe precum afectiuni gingivale si parodontale, pierderi osoase, afectiuni cardiace, accidente vasculare, nastere prematura, progresia diabetului, etc. Vizitele regulate la medicul stomatolog previn aceste probleme și ajută la menținerea unei bune igiene dentare.

Principalele beneficii ale igienizarii dentare profesionale:

✔ Curatare completa si eficienta

✔ Prin cele 2 etape, detartraj si air flow, se obtine o igienizare cu adevarat completa a danturii, la domiciliu fiind greu de ajuns la acelasi nivel de igienizare

✔ Prin indepartarea placii bacteriene si a tartrului evitati bolile gingivale si parodontale

✔ Va mentineti sanatatea orala si obtineti o respiratie proaspata

✔ In cadrul vizitei de igienizare dentara aflati ce alte probleme dentare trebuie tratate urgent, daca sunt evidente clinic

​✔ Prelungiti viata lucrarilor dentare realizate in cabinetul stomatologic

Recomandari dupa detartrajul cu ultrasunete

Dintii vor fi usor sensibili cateva ore, asadar se recomanda sa nu consumati bauturi prea reci sau prea calde si sa evitati alimente sau lichide colorate cum ar fi sucurile de fructe inchise la culoare.

Daca dupa detartraj vi s-a aplicat si o pasta cu antibiotic, timp de o ora nu trebuie sa consumati alimente iar apa se bea doar prin pai, ca sa nu intre in contact cu gingiile.

Pentru a grabi vindecarea gingiilor dupa detartraj se recomanda utilizarea timp de 10 zile a unei ape de gura cu clorhexidina, substanta care distruge pe cale chimica placa bacteriana.

Aceste ape de gura se gasesc la farmacii, iar folosirea lor nu este recomandata mai mult de doua saptamani o data la 6 luni